Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، تفکیک اتحادیه بنکداران و سازندگان و یا حداقل افزایش تعداد تولیدکنندگان و حضور مؤثرتر سازندگان در بدنه هیئت مدیره اتحادیه طلا، جواهر و نقره یکی از بحث‌های میان دو قشر سازندگان و فروشندگان است.

بحثی که بین این دو قشر موافقان و مخالفانی دارد. مخالفانِ جدایی، از هزینه‌های سرسام‌آور ایجاد اتحادیه جدید و عدم توانایی تولیدکنندگان در تامین این هزینه‌ها می‌گویند و موافقان هم تاکید دارند چنانچه این دو از هم جدا و یا حداقل تعداد تولیدکنندگان در بدنه بیشتر شود، امکان تاثیرگذاری‌شان بیشتر و در نهایت منجر به چرخش اوضاع به نفع تولیدکننده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند روزی است ثبت نام برای شرکت در انتخابات اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد آغاز و این ثبت نام تا ۳۰ بهمن ماه ادامه دارد و باتوجه به اینکه برخی از تولیدکنندگان از رویه فعلی در اتحادیه ناراضی هستند و این رویه را به ضرر تولید کننده و تنها به نفع بنکدار می‌دانند، تصمیم گرفتیم گزارشی پیرامون این اتفاق تهیه کنیم.

نبود تولید کننده در جمع هیئت مدیره اتحادیه طلا یک مشکل بزرگ است

به سراغ مسعود دلشاد، یکی از تولید کنندگان طلا در مشهد رفتیم. وی مشکل تولید کنندگان را در شرایط فعلی، تورم و گران بودن لوازم کارگاهی دانست و ابراز کرد: گچی که تولید کننده بشکه‌ای ۱۸۰ هزار تومان تهیه می‌کرد امروز به حدود دو میلیون تومان رسیده است، همچنین داروهایی که برای جلای طلا و نقره استفاده می‌کردیم از قالبی ۳۰ هزار تومان به حدود ۲۳۰ هزار تومان رسیده است.

دلشاد در ادامه، نبود تولید کننده در جمع هیئت مدیره اتحادیه طلا، جواهر و نقره را یک مشکل بزرگ خواند و ابراز کرد: فروشنده‌ها باید زیر مجموعه تولید کننده‌ها قرار گیرند. در اکثر صنوف تولید کننده در راس قرار دارد، چراکه تا زمانی که محصولی تولید و وارد بازار نشود، به دست فروشنده نمی‌رسد.

این تولیدکننده یادآور شد: به لحاظ اینکه از قدیم اتحادیه در اختیار بُنکداران و فروشندگان بود و همیشه آنان در هیئت مدیره بودند، تولید کننده‌ها به حاشیه رانده شدند.

وی تاکید کرد: چنانچه تولیدکننده درهیئت مدیره باشد به نفع تولید کننده سخن می‌گویند و نرخ محصول را تولیدکننده مشخص می‌کند نه اینکه امروز، بنکداران هستند که نرخ را اعلام می‌کنند.

دلشاد اضافه کرد: متاسفانه امروز باتوجه به اینکه بنکدار به اوضاع مسلط است، طلا را به اجرتی که می‌خواهد از تولیدکننده دریافت می‌کند.

این تولیدکننده بیان کرد: باتوجه به اینکه نبض بازار در دستان بنکدران و فروشندگان است، به تولیدکننده اجازه حضور در هیئت مدیره را نمی‌دهند و از آنجا که تولیدکننده درگیر تولید و نیازهای خود است، به این مسائل توجه ندارد.

وی علت مقابله با حضور تولیدکننده در جمع هیئت مدیره را به خطر افتادن منافع بنکداران دانست و تصریح کرد: بر اساس قانون نظام صنفی چنانچه یک اتحادیه بخواهد از اتحادیه سابق خود منفک شود باید رضایت اتحادیه قبلی باشد تا تولید کنندگان بتوانند، اتحادیه خود را ایجاد کنند؛ به این معنا که چنانچه تولید کنندگان بخواهند اتحادیه تولید کنندگان طلا، جواهر و نقره را ایجاد کنند باید اتحادیه قبلی اعلام رضایت کند.

دلشاد در خصوص اثرات ایجاد اتحادیه تولید کنندگان، اظهار کرد: چنانچه اتحادیه تولید کننده ایجاد شود آنگاه این اتحادیه می‌تواند یک شرکت تعاونی ایجاد کند و این شرکت می‌تواند با اخذ مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت یک سری اجناس و لوازم مورد نیاز تولیدکنندگان را بدون حضور واسطه و با قیمت پایین‌تر تهیه کند که در صورت رخداد این اتفاق، لزومی ندارد تولیدکننده برای کسب سود بیشتر بر روی محصول خود افزایش قیمت را اعمال کند، بلکه با دسترسی به لوازم مصرفی ارزان‌تر، سودش حاصل می‌شود.

وی افزود: امروز بنکداران هستند که نرخ می‌دهند و چنانچه تولید کننده به نرخ مدنظر بنکدار محصول خود را نفروشد، بنکدار هم آن را خریداری نمی‌کند.

این تولید کننده مشهدی در ادامه یکی از مدارک لازم برای حضور در انتخابات اتحادیه را داشتن پروانه دانست و تصریح کرد: به طور کلی اتحادیه هیچ‌گونه خدماتی ارائه نمی‌کند که تولید کننده بخواهد پروانه اخذ کند. امروز تولید کنندگان همان حق عضویتی را پرداخت می‌کنند که بنکداران می‌دهند و این در حالی است که درآمد یک تولید کننده یک دهم بنکدار هم نیست.

دلشاد تصریح کرد: همچنین روال اخذ پروانه و مجوز متاسفانه برای همه یکسان است. تولید کننده نه نیازی به مکان تجاری دارد و نه فروشگاه، بلکه مکانی می‌خواهد که امن باشد به همین دلیل مشاهده می‌کنید که برخی از تولید کنندگان در یک زیرزمین مسکونی فعالیت می‌کنند؛ اما با توجه به اینکه مکان تجاری نیست، شهرداری مجوز نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه یکی دیگر از مشکلات حوزه تولید دارایی است، گفت: متاسفانه دارایی به میزان تولید توجه ندارد به همین دلیل تولیدکننده رغبت نمی‌کند که پروانه اخذ کند.

این تولیدکننده با بیان اینکه از زمانی که تحت پوشش سازمان صنایع دستی قرار گرفتیم امکانات بیشتری در اختیارمان قرار می‌دهند، در خصوص تاسیس شهرک طلاسازی در مشهد، اظهار کرد: ایجاد این شهرک می‌تواند فضایی فراهم کند تا همه تولیدکنندگان در کنار هم قرار گیرند و ضمن آشنایی بیشتر در صورت نیاز به قطعه، راحت‌تر آن را تهیه کنند.

پس از ۱۵ سال فعالیت در حال رها کردن این هنر هستم

در ادامه به سراغ یکی دیگر از تولید کنندگان در مشهد رفتیم که حدود ۱۵ سال ازعمر خود را در این حرفه مشغول بوده؛ اما به گفته خودش به دلیل وجود مشکلات بسیار، مدتی است که به فکر کنار گذاشتن این هنر و رفتن به سمت بنگاه‌داری مسکن است.

مجید قائمی یکی از مهم‌ترین مشکلات تولید کنندگان را عدم جدایی اتحادیه طلا و جواهر از اتحادیه سازندگان دانست و گفت: رویه فعلی باعث شده بنکداران نرخ اجرت را مشخص کنند.

وی ادامه داد: عضویت در اتحادیه هیچ سودی برای ما ندارد جز اینکه حق عضویت از ما اخذ می‌کنند؛ حق عضویتی که میزانش با حق عضویت بنکداران تفاوتی ندارد و این در حالی است که ما تولیدکنندگان درآمدی نداریم.

این تولیدکننده با بیان این موضوع که جدا شدن این دو از هم به نفع بنکداران نیست، خاطرنشان کرد: یکی از مدارک حضور در جمع انتخابات هیئت مدیره داشتن پروانه است و این در حالی است که با اخذ پروانه باید مالیات سنگینی پرداخت کنیم و به همین دلیل به سمت پروانه گرفتن نمی‌رویم.

وقتی تولید کننده قدم برنمی‌دارد چه انتظاری دارد؟

اسماعیل صمدی، دیگر تولیدکننده طلا در مشهد است که ضمن اشاره به این موضوع که تولیدکنندگان هم می‌توانند در انتخابات ثبت نام کنند، گفت: یکی از مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در انتخابات، داشتن مجوز است و سوال این است که چند تولید کننده در مشهد این مجوز را دارد؟

وی ضمن بیان اینکه تولیدکنندگان چراغ خاموش فعالیت کردن را دوست دارند، عنوان کرد: در حال حاضر شاید تعداد مجوزهای تولید کنندگان طلا و نقره در مشهد تنها به عدد ۹۰ برسد.

این تولیدکننده ادامه داد: در این چهار دوره انتخابات کدام تولید کننده نامزد انتخابات شد؛ وقتی خودمان قدم برنمی‌داریم چه انتظاری داریم؟!

صمدی افزود: تولیدکننده نمی‌تواند کارگاه خود را رها کند و روزی حداقل پنج ساعت وقت خود را در اتحادیه بگذراند.

وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در این دوره برای کمک به تولیدکنندگان کمیسیون سازندگان را در اتحادیه راه‌اندازی کردیم، گفت: متاسفانه از تولیدکنندگان درخواست کردیم مجوز اخذ کنند؛ اما ترجیح آنان چراغ خاموش کار کردن است؛ تولید کنندگان قدرتمند اقدام به اخذ مجوز می‌کنند؛ اما مابقی خیر.

وجود کمیسیون سازندگان در بدنه اتحادیه قانونی شود

احمد سزاوار یکی دیگر از تولیدکنندگان طلا در مشهد است. وی نیز تفکیک دو اتحادیه سازندگان و بنکداران را منطقی ندانست و گفت: ایجاد یک اتحادیه نیازمند بودجه است که تولیدکنندگان این بودجه را ندارند که بخواهند ساختمانی اجاره و هزینه‌های آن را تقبل کنند.

سزاوار با بیان اینکه اکثر مشکلات تولیدکنندگان مالی است، تصریح کرد: تولیدکننده باتوجه به اینکه سرمایه ندارد مجبور است با بنکدار توافق کند و طلا را از او اخذ و پس از ساخت تحویل دهد، بنابراین عمده مشکل ما بحث پول است که البته اتحادیه هم نمی‌تواند وام تامین کند.

این تولیدکننده در خصوص حضور پر رنگ‌تر تولیدکنندگان در بدنه هیئت مدیره اتحادیه طلا، جواهر و نقره، خاطرنشان کرد: یکی از شرایط شرکت در انتخابات داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی است که متاسفانه جمع زیادی از تولیدکنندگان این مدرک تحصیلی را ندارند.

وی ادامه می‌دهد: همچنین تولید، افراد را درگیر می‌کند و همین سبب می‌شود تولیدکنندگان فرصت حضور در بدنه هیئت مدیره را نداشته باشند.

سزاوار ضمن تاکید بر این نکته که مسلما هر طیفی که در بدنه حضور داشته باشد موثرتر خواهد بود، خاطرنشان کرد: اتحادیه در دوره فعلی به تولیدکنندگان کمک کرد به طور مثال کمیسیونی تحت عنوان کمیسیون سازندگان تشکیل داد که اعضای اتحادیه در این کمیسیون همراهی لازم را با ما دارند.

این تولیدکننده افزود: البته کمیسیون در رده دوم قرار می‌گیرد و به طور مثال اتفاق افتاده که اتحادیه بدون هماهنگی با کمیسیون دست به اقداماتی زده باشد، بنابراین چنانچه در دوره بعدی هیئت مدیره‌ای بر سر کار بیاید که اعتقادی به کمیسیون نداشته باشد می‌تواند از رای و نظر کمیسیون استفاده نکند، به همین دلیل معتقدم حضور این کمیسیون باید قانونی شود تا هر تصمیمی در بدنه هیئت مدیره اخذ می‌شود با تایید این کمیسیون باشد.

با توجه به اینکه برخی تولیدکنندگان و فعالین حوزه طلا گفته بودند تغییر در بدنه هیئت مدیره اتحادیه و افزایش تعداد تولیدکنندگان در آن نیازمند توافق با تهران است به سراغ ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره تهران رفتم.

تولیدکنندگان برای حضور در بدنه اتحادیه باید همت بیشتری داشته باشند

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره تهران درگفت‌وگو با خبرنگار فارس جدایی این دو اتحادیه از هم را منطقی ندانست و گفت: طلافروش و سازنده مکمل هم هستند و این دو نمی‌توانند جدای از هم باشند، بلکه همچون زنجیر به هم وصل هستند.

محمدولی در خصوص حضور موثر تولیدکنندگان در بدنه هیئت مدیره، ابراز کرد: نمی‌توان گفت تنها تولیدکنندگان در بدنه هیئت مدیره حضور داشته باشند، بلکه این حضور باید منسجم باشد.

وی ادامه داد: البته تولیدکننده باید همت بیشتری داشته باشد و وارد میدان شود و از لاک خود بیرون بیایند و در کنار تولید نگاه اجتماعی هم داشته باشند.

رئیس اتحادیه طلا، جواهر و نقره تهران تاکید کرد: چنانچه این همت عالی وجود داشته و تولید کنندگان به محل تجاری بروند و پروانه اخذ کنند، قطعا تعداد کدهای کارگاهی در مشهد می‌تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.

محمدولی با تاکید بر اینکه افزایش تعداد تولیدکنندگان در اتحادیه بهتر است، تصریح کرد: شاید کم کاری از خودِ تولید کننده است، چراکه حین انتخابات هیچ تولیدکننده‌ای ثبت نام نمی‌کند.

وی در خصوص تصویب افزایش حضور تولیدکنندگان در بدنه هیئت مدیره اتحادیه، ابراز کرد: ما در تهران می‌توانیم مشورت دهیم؛ اما دستور خیر، البته هر اقدامی که تهران انجام دهد طبیعتا مابقی شهرستان‌ها هم در همان مسیر حرکت می‌کنند.

تولیدکنندگان خود در انتخابات شرکت نمی‌کنند

در ادامه به سراغ معاون اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد رفتیم و نظر وی را در خصوص علت کمرنگ بودن حضور تولیدکنندگان پرسیدیم که در پاسخ گفت: زمانی که اعلام می‌کنیم هر فردی می‌تواند در انتخابات هیئت مدیره شرکت کند و برای همه افرادی که دارای پروانه کسب در هر زمینه باشد پیامک ارسال می‌کنیم که می‌توانند در انتخابات شرکت کنند و خودشان نمی‌آیند، برای ما قابل قبول نیست.

یوسف تقی‌زادگان با بیان اینکه تا ۳۰ بهمن ماه علاقه‌مندان می‌توانند در سایت انتخابات اتحادیه ثبت نام کنند، تصریح کرد: یکی از دلایلی که تولیدکنندگان برای ثبت نام انتخابات نمی‌آیند این است که پروانه کسب ندارند.

وی ادامه داد: زمانی که برای یک کارگاه تولیدی مالیات در نظر گرفته می‌شود، در صورت اعلام اعتراض از سوی تولید کننده در مهلت قانونی، در کمیسیون مربوطه این اعتراض توسط ممیزان و نماینده اتحادیه مورد بررسی قرار می‌گیرد تا تولیدکنندگان مورد حمایت قرار گیرند؛ اما بسیاری از این افراد برای فرار مالیاتی تشکیل پرونده نمی‌دهند.

حق عضویت بین افراد یکسان نیست

معاون اتحادیه طلا، جواهر و نقره مشهد با بیان این موضوع که برای ثبت نام هیئت مدیره حداقل مدرک باید دیپلم باشد، خاطرنشان کرد: متاسفانه خودِ تولیدکنندگان رقبتی به ثبت نام ندارد.

تقی‌زادگان در خصوص حق عضویت هم گفت: هزینه پروانه کسب ۸۰۰ هزار تومان هم برای تولید کننده و هم بنکدار است، همچنین بنکداران سالانه حدود ۶۵۰ هزار تومان، واحدهای صنفی طلافروش ۵۰۰ هزار تومان و تولید کنندگان هم ۳۵۰ هزار تومان به عنوان حق عضویت پرداخت می‌کنند، بنابراین حق عضویت بین افراد یکسان نیست.

وی بیان کرد: در حال حاضر در مشهد ۱۲۴ پروانه طلاسازی و ۱۴۱ پروانه نقره سازی وجود دارد.

باز هم ردّپای یکی از اعضای اتحادیه در فروش طلای قاچاق!

در اینکه افزایش تعداد تولیدکنندگان در بدنه هیئت مدیره زمینه را برای رشد و عرض اندام و امکان دیده شدن مشکلات تولیدکنندگان و کمک برای رفع حداقل بخشی از آنان را فراهم می‌کند، شکی وجود ندارد، اما به این شرط که طبق گفته رئیس اتحادیه طلا در تهران و معاون اتحادیه در مشهد، تولید کنندگان هم در کنار تولید به این نگاه اجتماعی برسند و حداقل از این ۲۶۵ تولیدکننده طلا و نقره‌ای که در مشهد مجوز دارند، حداقل بخشی برای ثبت نام حاضر شوند نه اینکه تنها نظاره‌گر باشند.

در گزارشی که پیش از این در خصوص بحث وجود «طلای قاچاق در مشهد» منتشر کردیم با وجود اصرار مسؤولان بر نبود طلای قاچاق در مشهد؛ اما مشاهده کردیم که اتفاقا یکی از معاونین رئیس اتحادیه خود اقدام به فروش طلای خارجی می‌کند.

فروش طلای قاچاق آن هم به این وضوح توسط یکی از اعضای هیئت مدیره، این سوال را در ذهن به‌وجود می‌آورد که آیا مدیری که خود اقدام به فروش طلای قاچاق می‌کند، می‌تواند در مسیر حمایت از تولید داخلی و تقویت و رونق آن گام بردارد؟!

آیا این افراد می‌توانند دلسوزانه در اتحادیه تصمیماتی اخذ کنند که فضا برای تولیدکننده داخلی بازتر شود و سازنده با آسودگی خاطر به تولید بپردازد و نکته جالب اینکه شنیده شده فرزند همین مسؤول در انتخابات پیش‌رو ثبت نام کرده است!

در ادامه گزارش به صورت اتفاقی وارد طلافروشی در بلوار سجاد شدم که از قضا یکی دیگر از مسؤولان اتحادیه ازآب درآمد، مسؤولی که خود اقدام به فروش طلای قاچاق می‌کند!

حال سوال اینجاست که فرد یا افرادی که خود تابع قانون نیستند، چگونه می‌توانند با قرارگیری در بدنه اتحادیه قانون‌مند باشند و از حقوق تولیدکننده داخلی حمایت کنند؟! آیا حضور در اتحادیه برای این افراد منافعی را دربر دارد؟ آیا این افراد می‌توانند دلسوزانه در اتحادیه تصمیماتی اخذ کنند که فضا برای تولیدکننده داخلی بازتر شود و سازنده با آسودگی خاطر به تولید بپردازد؟ و آیا این بار مسؤولانی که اقدام به تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی می‌کنند در بررسی خود دقیق‌تر و موشکافانه‌تر عمل خواهند کرد؟

==================

گزارش از: فرزانه زراعتی

==================

انتهای پیام/ ۷۰۰۷۱

منبع: فارس

کلیدواژه: طلای قاچاق طلای قاچاق در مشهد نرخ روز طلا طلای ترک طلای ایتالیایی آبشده مشهد خراسان رضوی اتحادیه طلا انتخابات اتحادیه طلا افزایش تعداد تولیدکنندگان هیئت مدیره اتحادیه طلا تعداد تولیدکنندگان رئیس اتحادیه طلا فروش طلای قاچاق تولید کننده تولید کنندگان برای ثبت نام جواهر و نقره همین دلیل کنندگان طلا داشته باشند یکی دیگر هزار تومان کنندگان هم ثبت نام حق عضویت اخذ کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۳۱۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری

سرهنگ حمید عسگری در جمع فروشندگان و متصدیان اتحادیه پوشاک استان البرز ضمن تشریح طرح عفاف وحجاب با عنوان طرح نور گفت: این طرح با هدف حمایت از عفاف و پوشش اسلامی و مراقبت از کانون و بنیان خانواده از ۲۶ فروردین ماه اجرایی شده است. 
به گفته وی در اجرای طرح عفاف و حجاب محور کار اتحادیه پوشاک و لباس وفروشندگان ومتصدیان فروش وشاغلان در اماکن تجاری ومجتمع‌های تجاری هستند که ملزم به رعایت حجاب هستند.
رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی فرماندهی انتظامی استان البرز گفت: فروش لباس‌های نامتعارف که عمدتا بصورت قاچاق وارد کشور شده ممنوع است و استفاده از مانکن‌های زنده هم در اماکن ومجتمع‌های تجاری با پوشش‌های نامتعارف هم ممنوع است.
عسکری گفت: بکار گیری اتباع بیگانه در واحد‌های تجاری نیز ممنوع است.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • دیدار فرمانده سپاه لرستان با جامعه کارگری
  • ممنوعیت فروش لباس‌های نامتعارف در واحد‌های تجاری
  • فروش ۲.۹ تن طلا در ۲۱ حراج در ایران
  • فروش ۲.۹ تن طلا در ۲۱ حراج/ امروز چقدر طلا فروخته شد؟
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • سمی و سرطان‌زا بودن سیگارهای الکترونیک
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد